Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΦΗ (15:00)





Γήπεδο: "Ριζούπολη"
Προϊστορία: 1-0-0 (Τελευταία δεκαετία)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας, 1-2-0)




*2/2 Under 2,5 και NG στις περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το Κύπελλο, με τον Απόλλωνα τελικά να παίρνει την πρόκριση στην παράταση του δεύτερου αγώνα.

*Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ο Απόλλων Σμύρνης, που έχει κατακτήσει όλους τους βαθμούς του εντός έδρας. 

*Τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας διαθέτει ο Απόλλων Σμύρνης, που έχει δεχτεί 20 γκολ σε 11 παιχνίδια. Δέχτηκε γκολ στα 10/11 ματς, κράτησε το «μηδέν» μόνο μια φορά. 

*Η δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας είναι αυτή του ΟΦΗ, που έχει σκοράρει μόλις 8 φορές σε 11 ματς. Μόλις 3 γκολ έχουν σημειώσει οι Κρητικοί σε 5 εκτός έδρας αγώνες. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (16ος): Ακόμη ένα νέο ξεκίνημα επιχειρεί φέτος ο Απόλλων Σμύρνης, που έπειτα από την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Πλατανιά αποχαιρέτησε τον Μπάμπη Τεννέ. Ο Έλληνας κόουτς έκατσε στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για μόλις πέντε ματς (τέσσερα για το Πρωτάθλημα, ένα για το Κύπελλο), μετρώντας μια νίκη για το Κύπελλο και ρεκόρ 0-2-2 στη Σούπερλιγκ. Δεν αποχώρησε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, τονίζοντας: «Αισθάνομαι πίκρα και θυμό για κάποιους ανθρώπους της ομάδας που δεν σεβάστηκαν μια 25ετή καριέρα και αποφάσισαν σε 25 ημέρες την απομάκρυνσή μου. Πιστεύω, όμως, ότι η απομάκρυνσή μου δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό. Άλλοι είναι οι λόγοι! Ο κ. Βελλής θέλει ανθρώπους που να του λένε “ναι” σε όλα. Εγώ, καλώς ή κακώς, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία».

Νέος τεχνικός εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο Λόρι Σάντσες, ο Βορειοϊρλανδός που έχει χαρακτηριστεί ως «ο μάγος» για την ικανότητα του να οδηγεί τις ομάδες που αναλαμβάνει στην παραμονή. Μεγαλύτερο παράσημο της καριέρας του είναι η τριετής παρουσία του στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του και ένα μικρό πέρασμα από τη Φούλαμ. «Δε θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Όπως κάθε προπονητής, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να αλλάξω πράγματα στην ομάδα. Είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικός ο αγώνας του Σαββάτου και θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», εξήγησε ο νέος κόουτς.

Σε αντίθεση με όσα έχουμε συνηθίσει, ο Σάντσες έκανε χθες δίωρη (!) προπόνηση στους παίκτες του, μόλις μια μέρα πριν τον αγώνα. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος ο αριστερός μπακ Κανακούδης, που αναμένεται μάλιστα να παίξει βασικός.

Προηγούμενο ματς: Πραγματοποιώντας ακόμη μια κάκιστη εμφάνιση, ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε δίκαια εκτός έδρας από τον Πλατανιά με 2-0. Ανύπαρκτοι σ’ ολόκληρο το ματς οι φιλοξενούμενοι, έμειναν πίσω στο σκορ στο 43’ με δεύτερη προσπάθεια του Γουνδουλάκη έπειτα από την απόκρουση του Τζόρβα στο πέναλτι του παίκτη των Κρητικών, ενώ το ματς τελείωσε στο 62’, όταν ο Κατάι έκανε το 2-0.

Στατιστικό: 5/6 εντός έδρας G/G μετράει ο Απόλλων Σμύρνης για Σούπερλιγκ και Κύπελλο.

Απουσίες (2): Τραυματίες οι Τσεμπερίδης (ΜΕ 2/0), εκτός αποστολής ο Έγκον (ΜΕ 8/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Τζόρβας – Κανακούδης, Αργυρόπουλος, Άλβαρεζ, Δεληζήσης – Κόρμπος, Καμαρά, Μπλάζεκ, Γκουέλα – Πετρόπουλος, Φαρινόλα.

*Σχεδόν δύο χρόνια έχει να κερδίσει μακριά από την Κρήτη ο ΟΦΗ, που φέτος μετράει 0-1-4 εκτός έδρας, ενώ πέρυσι επικράτησε εκτός έδρας μόνο των Πλατανιά και Εργοτέλη, ομάδες της Κρήτης.

ΟΦΗ (15ος): Κόντρα στον μεγαλύτερο αντίπαλο του, τον εκτός έδρας εαυτό του, τίθεται ξανά σήμερα ο ΟΦΗ, που τα κάνει… μαντάρα όταν παίζει μακριά από το Ηράκλειο. Όχι δηλαδή, ότι τα πηγαίνει περίφημα στα ματς εντός έδρας. Όλη και όλη μια νίκη μετράει στις πρώτες 11 αγωνιστικές, με 2-0 επί του Άρη, κι αυτή για να έρθει έπρεπε να «σφαγιαστούν» οι Θεσσαλονικείς από τη διαιτησία (αποβολή Έλσνερ στο 2’).

Σαφέστατο το επιθετικό πρόβλημα των Κρητικών, που διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, ενώ μακριά από την έδρα τους είναι μια από τις πιο κακές ομάδες της Σούπερλιγκ. Έχασαν τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια, ενώ και η ισοπαλία που πήραν ήταν κόντρα στον Πανθρακικό (1-1), με το περίφημο γκολ με «χέρι» του Μακρή. Δεν ξεκολλάει ο ΟΦΗ από τις τελευταίες θέσεις και όσο αυτό συνεχίζεται τόσο περισσότερο άγχος και πίεση θα δυσχεράνουν τις προσπάθειες των παικτών.

«Πλήγμα» η απουσία του σταθερότατου φέτος Φραγκουλάκη για τις επόμενες 4-5 εβδομάδες, στα θετικά η επιστροφή του Βερόν (ΜΕ 6/0). Αλλαγή κάτω από τα δοκάρια θα κάνει ο Σα Πίντο, που αφήνει στον πάγκο τον Δασκαλάκη και δίνει την ευκαιρία για ντεμπούτο στον Ντάνι Φερνάντεζ (πρώην ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναθηναϊκού). «Είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε για τελικούς. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και θα κάνουμε τα πάντα για να το κερδίσουμε», είπε ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Προηγούμενο ματς: Ακόμη μια εκτός έδρας ήττα για τον ΟΦΗ, που έχασε 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν ήταν αντίστοιχα κακή των προηγούμενων εμφανίσεων μακριά από την Κρήτη αυτή των Ιωαννίνων, εντούτοις η ομάδα του Ηρακλείου έδειξε ξανά ότι έχει σαφέστατο πρόβλημα, κυρίως επιθετικά. Δέχτηκε το πρώτο γκολ από τον Ντε Βινσέντι στο 63’ με κεφαλιά, ενώ το ματς τελείωσε στο 73’ με το 2-0 του Τσουκαλά και ενώ ο Παπάζογλου είχε νωρίτερα μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1. Ο Μακουκούλα μείωσε στο 83’, αλλά στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι.

Στατιστικό: 8/11 Χ ημίχρονα μετράει φέτος ο ΟΦΗ.

Απουσίες (5): Τραυματίες οι Γκαλέτι (ΜΕ 6/0), Λαμπρόπουλος (ΜΕ 6/1) και Φραγκουλάκης (ΜΕ 8/1), εκτός πλάνων οι Ζβασίγια (ΑΜ 8/0) και Νιμανί (ΕΠ 3/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Φερνάντεζ – Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μιλιάζες – Μακρής, Βερόν, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης – Περογαμβράκης, Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου